microblading permanente make-up PMU wenkbrauwen eyelash tattoo wenk machine make-up schoonheidssalon groningen skin huid lash

Microblading

Wat is microblading nou precies? En hoe gaan we te werk? Lees hier verder hoe wij te werk gaan.

Wat is microblading?

Zoals we al eerder een klein stukje hebben verteld over de microblading techniek, is dat het één van de nieuwste technieken binnen de semi permanente make-up ter wereld. Microblading is minder blijvende make-up en blijft dan ook ongeveer 1 tot 2 jaar zitten. Waarom dit is? Als je gaat werken met permanente make-up, dan ga je werken onder de derde huidlaag en kleurt het daarom vaak snel grauwig blauw of soms zelf wel groen. Daarom werken wij tussen de eerste en tweede huidlaag. Omdat wij zo te werk gaan, kunnen we met prachtige pigmenten werken die hun kleur goed behouden, maar wel langzaam terug vervagen.

Hoe gaan we te werk?

Hoe gaan we te werk?
Het zetten van phibrows microblading wenkbrauwen bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht zal na één maand ongeveer 30-60% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat u een tweede keer komt voor een nabehandeling (zogenaamde touch-up). Iedere huid reageert anders op de behandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een derde behandeling nodig.

Nazorg

De nazorg wordt na de behandeling rustig met je doorgesproken en je krijgt een pakketje mee naar huis. Hier kun je nog even rustig teruglezen wat de nazorg precies inhield:

• Dag 1: Half uur (30 minuten) na de behandeling dien je de eerste reiniging te doen en het protocol te volgen zoals afgesproken. Laat een klein beetje neutrale zeep schuimen tussen je vingers, ga met matige druk en roterende bewegingen over je wenkbrauwen. Daarna verwijder je de zeep weer met vochtige watjes en smeer een heel dun laagje Skincandy op de wenkbrauwen. Herhaal dit mogelijk nog twee keer (tussen de eerste en tweede keer moet min. 120 minuten zitten).

• Dag 2 t/m 7:  Raak de permanente make-up niet of zo min mogelijk aan met niet gewassen vingers / handen. Hygiëne is van belang! Smeer de crème die je meekrijgt nadat je je gezicht hebt gewassen. LET OP: smeer de crème in een heel dun laagje ‘s ochtends en ‘s avonds!

Waar je verder op moet letten

•  Dep de wond droog (niet wrijven) met een schone tissue en houd deze zoveel mogelijk droog.
• Als je tijdens de genezing last hebt van een trekkerig gevoel, breng je met een wattenstaafje 2/3 maal daags een dun laagje crème aan.
• Tot en met 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.
• Eerste 7 dagen na de behandeling maak je geen gebruik van reinigingsmiddelen op de gepigmenteerde huid, niet zwemmen of naar de sauna, vermijdt overmatig UV-licht (zonnebank) en breng geen cosmetica aan.
• 2 dagen niet sporten (om overmatig zweten te voorkomen).
• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
• Draag geen pleisters of verband op de permanente make-up.
• Geen korstjes afkrabben.
• Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de permanente make-up.
• Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde huid.

One more thing

Raak tijdens het genezingsproces niet in paniek. De genezing bestaat uit verschillende stadia. De huid geneest, waardoor het kan lijken alsof het pigment volledig verdwijnt. Dit lijkt enger dan dat het is. Houd je rustig aan de “nazorg-regels” en je zult zien dat het pigmentverlies minder erg is dan verwacht. Na 6 weken is je huid volledig hersteld en ben je welkom voor de touch-up behandeling.

Prijzen

Microblading | nieuwe set | 345,00
Microblading | touch up | binnen één jaar | 140,00
Microblading | touch up | na 1 tot 2 jaar | 195,00
Microblading | touch up | na 2 jaar | prijs in overleg. Afhankelijk van het pigment wat nog aanwezig is.

Reserveer online

Voor vragen bel ons gerust - 050 3645797 

semi permanente make up microblading spmu pmu schoonheidssalon groningen permanente make up groningen wenkbrauwen lashes lash
permanente make up microblading, spmu, pmu, lash lift, wenkbrauwen, groningen, schoonheidssalon, joanie, iris, winobeautylab
winobeautylab, wino, permanente make up groningen, groningen, schoonheidssalon, kapper, comfort zone, davines, skin, lashlift
permanente make-up, microblading, schoonheidssalon groningen, groningen, skin, lashlift, PMU, SPMU, wenkbrauwen, wino, joanie
skin, lashlift, pmu, spmu, microblading, joanie, wino beauty lab, groningen, wino, lashlift, lashes, wenkbrauwen, groningen,
microblading, permanente make-up, pmu, spmu, joanie jonas, wino beauty lab, groningen, schoonhiedssalon groningen, wino, skin
permanente make-up, microblading, wenkbrauwen, lashes, schoonheidssalon, davines, comfort zone, groningen, skin hair massage
microblading, permanente make up , pmu, spmu, joanie, wino, wino beauty lab, groningen, wenkies, best wenkbrauwen groningen
wenkbrauwen, microblading, permanente make-up, touch up behandeling, wenkbrauw behandeling groningen, wenkbrauwen groningen

Meest gestelde vragen

Wat is semipermanente make-up?

Created with Sketch.

Bij semipermanente make-up wordt de huid gepigmenteerd. Dit gebeurt tussen de eerste en de tweede huidlaag doormiddel van een tatoeëer machine of een blade. Dit zijn allemaal kleine naaldjes die samen een dun mesje voorstellen waarmee je dunne strokes kan maken die lijken op echte haartjes. 

 

Hoelang blijft microblading zitten? 

Created with Sketch.

Het verschilt per persoon; dit is afhankelijk van leeftijd, huidtype en verzorging. Maar gemiddeld blijft het één jaar tot 3 jaar zitten. Wij adviseren om ieder jaar een touch-up behandeling te ondergaan voor een mooi blijvend resultaat.  

Mag je met net gezette microblading in de zon of zwemmen? 

Created with Sketch.

Nee, je moet de eerste 14 dagen zon en zwemmen vermijden. Na 14 dagen is de bovenste huidlaag genezen en mag je wel weer zwemmen. In de zon adviseren wij om altijd een factor 50 op te doen omdat de microblading niet heel diep in de huid zit, zal het anders eerder gaan vervagen. Een mooie hoed en factor 50 is zowel voor huidveroudering als microblading  een goed advies in het zonnetje. 

Wanneer mag je geen microblading ondergaan? 

Created with Sketch.

Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of eczeem hebt op de huid van de behandeling mag je geen microblading ondergaan. 

Kun je microblading laten zetten over oude SPMU? 

Created with Sketch.

Soms is dit mogelijk, daarvoor moet je eerst langskomen om het te laten beoordelen of foto’s te sturen naar winobeautylab@gmail.com.

Hoelang duurt een microblading behandeling?

Created with Sketch.

Gemiddeld duurt een microblading behandeling 2 tot 2,5 uur. 

Wat is het verschil tussen PMU, SPMU en microblading? 

Created with Sketch.

PMU is permanente make-up. Dit zal niet vervagen, vaak zie je dat de kleuren veranderen en de lijnen dikker worden. Dit komt omdat de pigmenten diep in de huid zitten. 

SPMU is semipermanente make-up wat tussen de eerste en de tweede huidlaag is aangebracht, dit vervaagt langzaam omdat er nog een celdeling plaats vindt. Wel blijft de kleur mooier en loopt het pigment niet uit, dit is een groot voordeel ten opzichte van PMU. 

Microblading is een techniek waarbij kleine naaldjes samen een mesje vormen waarmee je flinterdunne krasjes maakt in de huid die niet te onderscheiden zijn van echte haartjes. 

Kan ik na de behandeling wel weer over straat? 

Created with Sketch.

Na een microblading behandeling kun je prima voor de dag verschijnen! 

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kleur een tot twee tinten donkerder is dan wanneer het genezen is.  

Is microblading pijnlijk? 

Created with Sketch.

 Dit verschilt heel erg per persoon maar bijna iedereen vindt het goed te doen. 

Mag ik na de behandeling een week niet douchen? 

Created with Sketch.

Het mag de eerste week niet nat worden zodat de korstjes er niet afweken, maar deze zelf de tijd krijgen om te genezen. Dus bij het douchen is het belangrijk dat je hoofd niet onder de douche houdt maar je gezicht reinigt met een washandje om de wenkbrauwen heen. Mochten je wenkbrauwen nou toch een beetje nat worden, dep deze dan droog met een tissue. 

Meer weten over microblading en wat Joanie hier zelf van vind?